%0 Journal Article %T بررسی تاثیر کمک خردایش‌های مختلف بر روی کیفیت سیمان و راندمان خردایش سیمان تولیدی؛ مطالعۀ موردی کارخانه سیمان ارومیه %J نشریه انجمن زمین شناسی مهندسی ایران %I انجمن زمین شناسی مهندسی ایران %Z 2228-5245 %A حسین زاده قره قشلاق, حجت %A چهره قانی, سجاد %A علیپور, عارف %A سلطانعلی نژاد, سینا %D 2021 %\ 11/22/2021 %V 14 %N 3 %P 33-45 %! بررسی تاثیر کمک خردایش‌های مختلف بر روی کیفیت سیمان و راندمان خردایش سیمان تولیدی؛ مطالعۀ موردی کارخانه سیمان ارومیه %K سیمان بتن %K عدد بلین %K مقاومت فشاری %K کمک خردایش %K انرژی خردایش %R %X در این تحقیق اثر چهار نوع کمک خردایش (TIPA، TEA، HA و NC) در سه سطح مختلف بر روی ویژگی‌های بسیار مهم سیمان یعنی مساحت سطحی ویژه (عدد بلین)، مقاومت فشاری بتن و راندمان خردایش (صرفه‌جویی انرژی) در فرآیند خردایش کلینکر کارخانه سیمان ارومیه مورد بررسی قرار گرفته است. در مرحلۀ اول، با انجام آزمایش خردایش سنتیکی، زمان آسیای مورد نیاز برای رسیدن به عدد بلین مورد نظر کارخانه (3636 سانتی مترمربع بر گرم) برابر 24/78 دقیقه بدست آمد. سپس، 13 تست خردایش در مقیاس آزمایشگاهی با استفاده از ترکیب سیمان کارخانۀ ارومیه و چهار نوع کمک خردایش در 3 سطح مختلف 02/0، 05/0 و 08/0 درصد انجام گرفت. نتایج نشان می‌دهند که ترکیب تری ایزوپروپانول با سطح 08/0 درصد (TIPA-0.08) با عدد بلین 4032 سانتی مترمربع بر گرم و راندمان خردایش 89/10 درصد دارای بیشترین تاثیر در ریزی و راندمان خردایش است. همچنین، برروی نمونه‌های بتن تهیه شده از تمامی ترکیب‌ها آزمایش های مقاومت فشاری 2، 7 و 28 روزه انجام گرفت. نتایج نشان می‌دهند که بیشترین افزایش مقاومت برای تمامی سنین متعلق به ترکیب TIPA-0.08 بوده است که مقدار افزایش برای مقاومت‌های فشاری 2، 7 و 28 روزه به ترتیب 92/36، 23/31 و 85/21 درصد نسبت به حالت مرجع (بدون کمک خردایش) شده است. از طرفی، نتایج حاصل از آزمایش‌های خردایش و مقاومت فشاری بتن، نشان دهندۀ یک توافق نسبی بین راندمان خردایش – مقاومت فشاری بتن هستند. %U https://www.jiraeg.ir/article_133730_91616b5477f1f6fc951b69bfccb80913.pdf